Kalau ko ada ati nok berubah, haruslah ko berubah..aih..hevvat bunyi aku tok ow..

Ko jangan nok mbak ati suka dolok maca topic aku ya..

Isik nya salu lari tajuk..

Nang kemahiran ku dari zaman mensia marek time upsr..

Tapi slumber juak UPSR ku 5A..haramm.hahaha

Ko nahan ati jak maca entry loba ku tok nak?? nak ??

Xpa kawan2.. Alah bisa, ko embak jak ke speta k..hehe

Once upon a time.. (tokla ayat skema ku time molah essei,sampey kinek)..haha

Ada sigek ari ya, lom lamak kak abis raya ketujoh, aku ngan kawanku tek entengoq nyawa nak makan kat ROM. Mahal sik selera mek duak? Entengoq nak makan kat luar negara eh. Sot. Kat Siol Kandis ya bah. Aku ngelar jeraya Siol Kandis ya jeraya idup. Pa kenak? Kaktokku nyusey.haa

Jadi, bertolakla kmk duak nait belon ke siya. Tedah, berangan. Lalu aku pun drive, ngarap kwn aku drive, alamat makey lorong lam parit la Persona ya. Jadi, dah sampey ke lorong nak masok ke Siol Kandis nak, dengan muka berdengah a.k.a konpiden aku madah aku tauk jeraya. Nang menar aku tauk jeraya tapi mun makey jalan church ya. Tok tek masok nok kat skolah ya. Jadi, aku pun panik. Diam jak aku mula2. Dah masok dah mek duak kat lorong2 siya, kawanku nanyak, siney gik nak masok tok ? Dengan muka sik bersalah aku sekati mesen jak nunjok masok lorong tok masok lorong ya. Kawan ku tek mbak muka seposen nya aok ajak..Mun jalan kuching tok nang ko champion lah na,katanya kepada aku lam nada berdengah.ahaha

ImageJadi, dekat nak sampey sigek T-junction, aku tek sik tauk siya T-junction, kawanku nanyak, siney gik tok? Dengan semangat Karam Singh Walia, konpiden Obama bertanding presiden Amerika, tanganku angkat lurus ke depan. “Lurus tok jak.” kataku tek…aihh, ko sik cayak ngan muka aku kah?? coba ko merati mena muka inesen aku tok..aih, banyak bunyi juak emma watson tok koh..sadapp u kataku balit dengan nada berdengah..haha.

Alu nerikik sora kawanku. “Apa nak dilurus, parit depan ya.” Sikit gik mek duak nak masok parit, aku dah melepas stereng nerais cun2 juak ada moto dari kanan-ketulahan-nak-mampos-moto-ya-sik-merik-signal-madah-dirik-nak-belok. Nasib dalam ku melepas stereng ya ku sik melepas kakiku nekan brek. Mun sik, nakka nyambong raya kat spetar mek duak. Aihh.. nakpa nama ta tosikal ya, ada ku tikam mercun bawang sekilo rah nya kelak koh.. (Typical Malaysians> walopon mek duak nang salah juak tetap juak nok nyalah tosikal ya ajak) sigh..

Aku dah mejin kitakurg ngembak dak kueh dak aek menet ngagakku kat spetar. Ceehh..ngelala pun nisik ngan aku, tengada2 jak.

Pas ya dengan semangat waja ala2 komando nak gi perang, gik juak kmk duak berpusin2 lam Siol Kandis ya ncarik nok nama ROM ya tek. Keluar lorong satu, masok lorong tiga, aihh terkejut nangga nemu balit lorong 1. Kenyang giya ajak lam keta mek duak. Dah nemu sign madah ROM nunjok belah kerek, asak ati tek, kakya masok gik lorong 3 balit, entingai alu jak, maka kak masok lorong ya, suka nak sesat bah. Rindok.

Lamak2 nemu juak tek ROM, asak ati mek duak, dah parking pan ROM ya………..

 

Sekali nangga….tutup padu…sialan loh …

Mestikah betutup time mek duak pegi?… Nang nyaharu juak eva mendesss nun eh..aih.

** Keja ku betangguh ke ari selasa**.. Ku x janji ngan boss bila ku nak siapkan keja ku ya, ku juz madah looking forward on next wednesday boss.. . “If you can’t keep your promises, you shouldn’t make them in the first place”.. Paham ko nakpa dikata ku ya jemah?? . aok, ku nak siap2 ngemas meja nok balit, perut ku dah berkeriok mintak laksa sarawak k sungkey…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s