Ngerayo ke boulevard ngan 3 nemiak sekalo…

Ya Rabbi….berindok kutu dah belog aku lamak sik berabas. Terpaksaku ngupah sidak kerak sidak urang utan kat semenggok ngetuk kutu2 kat belog tok. Murah dikit, setandan pisang cukup, mun maknusia mok makan beribu riban juak abis pakey mayar daknya.
Aku lamak tok sekda cerita best sebenarnya, takut tak urang datang boring maca. Cerita lamakku banyak minak masa nak naep sekda. (Padah jak dah malas siya). Mcm glemer ja urang nok maca belog nya.. cit.
Ritok idongku bertebat. Serba serbi sik kenak lamak tok eh, lom lamak riya aku admit spetar, berumahku kat spetar ya 7 hari. Sampey sidak cafeteria spetar dah ngelala ngan aku, muka seposen, mala sik miss nalipon masa bekpes, masa lunch, masa dinner, padah jak. Kompom ada jak sora aku nalipon sidak mintak antar barang makan. Sik malu2 . Nengar jak sora aku dah tauk bilit nomor brapa, katil nomor apa. Sik supan ko Lehot? Aku nang sik supanla. Sikkan ko nak berlapar kotan supan, sikku pian, kedong kita sakit, makanla nak, mun sik sakit ney pat giya bah. Ajaran Ayah Pin ka apa aku tok.
Sebenarnya, kuarku dari spetar, isoknya aku alu terbang ke KL, mun diekot, aku sik disuruh doktor pegi sebenarnya. Mudahan jak doktor nok merawat aku sik pian maca blog urang. Mun sik kantoi aku nengkar katanya. Bukan apa, rugiku bah duit terbang angus giya ajak mun aku sik pegi. Lain la mun gaji aku sebulan sepuloh ribu ka doploh ribu ka, sik juakku medo. Tok berkareh duit nak pegi, angus giya ajak, neyku maok. Cokot juakla ku nak ke KL tek, sopping ujong taun, ngembak kaki encot2 jalan, tetap aku gagahi jua.
Sakku bekal painkiller banyak2, sik berasa gilak sakitnya. Bayang jak Jalan TAR bah. Pasar siya, urang arumbulak sejem jeraya di KL ya, sapa urang posa, batal posa, mala terpegang nok sik patut dipegang. Iyerrr….terpegang ka ntah2 sengaja megang. Aihh…speku…berdoser speku. aie, yg ko bejalan ke cya pakenak, nang ko eksen..
Aku bejalan sopping makey kasut sport, senang berjalan jaoh, apa nak dimalu, kat siya sapa jak kenal ngan kita, jangan masok lam tv jak udah. Nang semperna rupa aku pegi KL ya mbak nyawa sakit, cokot dan loba, sikku duli unsak anser rupa dirik, yang penting dapat berjalan. Urang nak ngaco pun duak tiga nangga rupa aku kalik meher alu jak. Malas nak beresep eh. (Bukan ko nang meher ka?) Aih!! Merik malu.
Aku nak bersadu sebenarnya, sekda tempat pakey bersadu, lam belog tok dasanku bersadu. Sebab mun aku bersadu ngan dak family, dak kawan2 lain kompom jawapan sidak “Gik rasa ko.” Huahuahua….. mun lam belog, kitakurang madah gik rasa ko pun aku sik la medo gilak, kitak urang sik ngelala ngan aku. Huehuehue….
Cita ku yasik abis, sik ku mampu nok naip agik tok eh. Mata ku dah sepet siput dah..ambj smna hd nm m
yah, sik ketentuan agik type ku ya..zzzzz.. pizza, aih sempat juak ngingat pizza sngguh mata ngantok. gila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s