Spill It Out…

Bagey mencurah aek lam daun keladi..

Aku sik tahan, aku mesti nyusey juak ngan kitak urang. Waima kali tok entriku pendek jak.

Pagi tok tek sidak director ngan dak kontraktor ngan peguam ngan sapa2 yang berkenaan meeting kat opis kmk urang. Bosku tek bok nak madah nyoh kmk urang nyedia pakey kunyap2, keropok ka sekerem ka gula batu ka pakey daknya, nok ney yang berpatutan la oh. Sikla gila nak meli nok cemya, dak kuih muih la nak. Jangan sik dijamu tetamu datang nak. ( Maka ku posa, udah ku sebar sigek opis madah dirik ku posa ). aihh, So ?

Dak colleagueku pegi la meli tek. Sidak semua dah datang, dah start meeting, lom gik dak colleagueku datang. Tengah2 mek urang meeting, bok daknya datang ngembak dak kuih. Ney naknya last minit bos madah, alu kamboh-kambohanla cdaknya tek. Mejin tak urang, aek lom bertuang, kuih lom beridang, urang lam meeting room dah nyingo2 palak ncarik key makan, ampey juak nak.Aku pun numpang nyingo juak padahal ku tek posa. Sik pian daknya nyingo cemya, leka ngan meeting, aku jak pandey mejin kedirik.ahaha. Pa perut ku lapar,yala kuat mejin utakku.

Aek tek dituang diluar bilit meeting, kwnku tek tukang nyusun cawan tas pirin. Colleagueku tek tukang nuang aek. Ada sigek pirin ya belom bercawan, jadi colleagueku ya tek, kotannya nebes……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s