indah di mata indah di jiwa yg berahi, bagaikan dirindah terpesona penuh asyik…

Assalammualaikum w.b.t adik kakak abang sepupu sepapat ..

Menimang-menimang Hati Kama .. Menimang dalam tampian.. Nakpa Nama Lagu ya.. Kejeron.. Haha. Apakah??

Udah2 gik eh rasa ku nak. Sikpat dilayan rasa2 down tok rasa ku. Yalah. Dah nama manusia, insani bah. Mun rasa emo, rasa down tang nya sorang jak rasa paling teruk lah tek. Sikda gik urg teruk gik. Kira cabaran nyalah tek paling hevatt! Malaskuu. dah nama aku tek kenak rajuk mak hayam, cam2 pikir2 nak dipolah, nak scratch motornya lah, nak nyimbah minyak kapak lah, nak nikam cheese muka nyalah. Duehhhh hevat sik imaginasi! Haha. CAKAP AJAK nak kakakaka. sikkoh, gik beriman aku koh, sik ku nak molah benda2 pia. Tapi best bah magine2. Time mandik aik panas mlm2 ari yalah best magine koh. Pose2 depan cermin, kelakar depan cermin, kakya magine nampar muka mak hayam k asparagus.. Puas! Puas ati ku!! Erkk maaaakk.. Haha.

Anyway yalah, bak kata Salamiah Hassan… cabaran datang, cabaran pergi, bebanan tugas tetap kau hadapi. Wanita… engkau bulan, engkau juga suria.. wanita kerana keisitimewaan mu, terpikul segala amanah dibahumuuu. Duehh melelat.haha

Eh sambong tek, dah ku pikir2 benda nak dtensen ku tek, sikda papa. Baruk kenak terngak, kenak kubit sikda, kenak geramus sik ada. Kenak teriak jak. Mmg lah sakit hati masa kenak nak. Dah aku pikir2. mmm sik perlulah kerna benda tok aku alu2 nak down2 seantero dunia. Sik perlu kerna nya ku nak nitis aik mata. Aku kachak! Aku kachak! Diulangi aku kachak!! Aiih makk. Tingtong agik!

Bukan apa, baruk2 tok ku nerimak berita sik best pasal kawan baru mek urg kat ctok. K ku ceritalah. Chemm tok adik-kakak.

Namanya mmm… berik nama Noona Nurgaya lah. Nya nak molah phd. Dtg lah KCH tok. Sebelum sampe, dah kontek ngan aku. So sampe2, berambeh lah kat apartment sewa kwn mek org. Dtg ngan lakinya. Tdo lam bilit kwn mek org.. First impression, nang bait, bercahya jak muka sidak tok, muka bersih, kelakar sopan santun, laki nya pun gia juak, tawaduk busana muslim ok. Malu lah mek nagga dirik mek, dahla mek fashion icon! Errk.

Tapi nak, ku sangkakan panas sampai ke petang rupa2 nya hujan, ribut muka buruk di tengah hari. Nya nerimak berita di Jakarta, family nyuruh nya balit, mak nya sakit tenat. Aihhhh. Tedahhh. Duhal tek maknya sakit sbb sik lalu makan minum beraei ngannya. Noona nurgaya tok anak bongsu, sik pernah jaoh ngan urg tua. Yalah kali koh. Aihh jaik ati ku lokkk. So balit lah duak laki bini ya tek. Seminggu kak nya balit. Kakya dgr cerita mak nya ninggal. Inalillah. Yalah ndak juak ku medow, dah la urg tua nak. Badan hozor, sakit mudah nak dtg. Sik mok makan, Tup2 ninggal, tedahhhh aiihhhh. Mek sentaps.

Kakya sik lamak kakya ngr cerita, nya keguguran. Huhuhuhu, jaik sa ati ku koh. yalah mbak bingong kali nak oo sik juak ku medow. Nya rasa ralat bah, ala2 nyesal nya dtg Malaysia katanya, rasa bersalah sbb nya, mak nya niggal. Yalah dah nama ajal koh, ko tgh feeling2 lady gaga berlagu bad romance lam jong jamban (sapa kah?) pun boleh terusuk. Bena ndak.

Yalah nya madah sik tauk juak nya nak balit sik Malaysia tok, nya sikpat piker dolok. Ku madah, yalah settle jak semua lok, release kan tension semua dolok. Boh gago dolok phd ya. Bila2 boleh bah.

Tapi tunggu2 sik juak nya dtg2. Tetiba dpt sms dari Noons nurgaya

Salam Nurul, Aku udah ngak balik Malaysia lagi .. Bokapnya Zapolan ndak sihat. Kanker. TV and periuk ada d rumah, ambil saja Kasi ama Fitri. (X Ku pandey kaka indon koh).. Sukati Ku medo jak, p lbh Krg gya lah bunyinya.

Kanser uols! Ya ALLAH. Pisan ku ngr. Apakah dugaan ini, sudah jatuh ditimpa tangga, dikobek pula sarah raisuddin. Jaik ati ooo. Yajak nya gago kayut ngan periok tv ya.

Terima kasih banyak2 atas bantuan Nurul n Fitri . Aku ama Zapolan lagi bingung byr biasiswa 85 ribu. Mmg byk dugaan Nurul.. sedih sangat…

Aihhh mak 85 ribu. Sine ku nak beroleh. Tedahh aihhh. Nang jaik ati ku ngr. Mun aku dah give up dah. Sikku pande. Mun aku tek, eksen ku jadi gila isem, sak x dsuruh bayar blit..

Yalah nang dah bukan jereki nya yambong phd kat sitok. Ada hikmahnya. Aku cayak. Pande jak ALLAH ngator, nang piluk ati ngenang kisah Noona nurgaya.

Yalah tek, kadang2 kita mun ditimpak musibah, be it masalah belajar kah, kewangan kah, masalah percintaan kah, baruk sikit, dah rasa nak give up, dah rasa masalah kita lah paling besar, kira kita lah paling malang. Lantas terus pose2 siti musliha.

Sedarlah Husna! masalah kau tahap2 taik ogek jerrr. Tahu kah kau, habis sudah berendam air mata darah pejuang palestina syahid mempertahankan bumi Jerusalem drpd israel semenjak 1917!! Tahukah kau!! Kau stakat diherdik mak hayam jalanan, terus feeling2 alexander mcqueen mengantong diri??!! Mana iman kau!! (aih over)

Aoklah2 sikla kamek emo2 lagi. Sukur sabar jak lah kamekkk. Pesan Kmk ngan ngan kitak urg semua, ngan kmk dirikpun juak:

Mun kau rasa kau susah, byk gik urg susah dari kau.

Mun kau rasa kau sik kach, byk gik urg sik kach dari kau (terus nuleh sarah raisuddin). Opps.

Kak Sarah: palak juak, pahal aku pandey masuk lam cita ko juak.. Cakoi juak tok eh.. Lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s