Dangerous Love III

Bersambung episode III ngerco kamek tek adik kakak… Aih..

ASSALAMMUALAIKUM…adik kakak semua… Kakak bok balit dari travelling duak ari berturut2 ke Myy.. Doh hahh.. Lejuk cdak airport nangga muka kamek koh. Nak alah muka nya tok ajak..Cdak pilot ya pun xda fly kerap gilak kedak kamek koh..aih heh

Dipendek cita,sambung lah cita rya nak ow..lu ngerco hal lain pahal nak ow..Aoklah..

Gitok ceritanya…
Sigek gik, ipad, nemiak bermain ipad or tab… Samsung Galaxy Tab ya tab nama pendeknya nak..eh..xkutauk juak koh.. Kmk gang apple koh.loba.hahah

Lemahhhh sa nyawa ku nangga, mun pengilan,bersunat,raya segala, masing2 main ipad, main game or whatever apps lah d download sidaknya.. even keluar makan ngan family, sik pande kelakar ngan urg,  berketum dgn ipad..aih heh..ada ipad ya neran kau kuar dari perutnya dolok marek kah?? Aih..inggar.haha. terer gik  ya. nang jaoh gik terrer sidak nemiak dr aku, nang cerengkan jak tangan sidak…bagey ketam jak..

Mmm in a way bagus juak, sbb ada apps yang boleh ngajar, tp mun dah terperok rah sia jak, camne sidak nak learn the real world, good manners, attitude?? maybe mak bapak rasa tok adalah cara mudah supaya sak nemiak renah, ok fine, tp coba kitak urg pikir camne miak ya dah besar klk, maybe nya byk knowledge, tp attitude, zero,  human interaction, terok?? this could be disastrous! please ooo ibu bapak..yah..ceramah..bhahaha.. Sak ku mpun sekoh bebeli gadget k adik2 ku..bhahahah..

Technology kinek  tok dah lain, cepat n very simplistic. mun kitak sik ngalang, sik mustahil next generation kita jadi kedak cerita surrogate? tauk kitak urg cerita ya adik kakak?? Bruce Willis belakon lamya…mun xtauk carik rah Safari mun k Mac. Mun k windows google kan…

Mun ada anak, biarkannya main, out door, dango patong kah, askar kah, kereta kah, biar imaginasi nya berkembang, ku ingat gik marek masa kecik, nang byk imaginasi ku koh, even sendok nasik pun boleh ku imagine jadi mermaid. haih matilahhh…bhahaha

Kakya instagram. mmm don’t let me start. omg please lah adik kakak.. don’t be narcissist, nak muntah hokey.. tang muka kauuuuu jak, aok, taukku ya tek instagram kauuu, tp k0 harus ingatt, ada jak urg follow ko nak, sik ko tauk sidak byk muntah gadong, kodok segala..bhahaha.

Ko rasa suka kah sidak nagga instagram kau molah muka ko kedak ya, sama ya juak tangga ku, pose2 gne pun, mun dah idong ko kdak ya, make filter apa pun, vintage kah, 1960’s kah, twilight kah. ehh camya juakkk kohhh…hekk. sik muka ko berubah kedak fazura.

Sidak marion counter ya iboh jak diekot kau, aku pun mun berlaki ngan sidak mpun AP moto, sungguh muka ku kedak belakang kuali, mmg akan ku engkah lam instagram, mmg byk urg muji, byk urg like oiii. mmm heran lah hati kuuuu ngan adik2 baruk nait tok. tp sikpalah nang pia adik2, klk2 ada juak sidak ingga ke dirik pun kali…haha..

Dakhya sigek gik tek, nak bangsa urg pengeso tok ehhh. ya Allah tolong lahhh. sik sanggup ku koh. tauk ku kau mampu meli louboutin lah, prada lah, gucci kah. 2-3 igek oklah, kadang2 rindok ati nak ngeso nak, aku pun ada juak rasa ketuyak nak ngeso ngan urg, tp tek mun dah na’alah2, heran lah ati kuuuu. kau tek mukak kilang prada kahhhh??

Dah kak pia tek, ada juak tek eserey ngambik gamba dapur gas, gamba dak kerusi meja, tp rah tepi dapur gas ya ada paper bag Chanel? yahhhh. mah sa nyawa ku ngan adik2 ooo.

Tp yalah perangei sigek sorang, aok jak lahh, mun dah sik tahan gilak nya, hide jak. aku pun dah byk urg di hide, sbb na’alah ngeso, kakya na’alah ngerepak seolah masalah nya jak paling besar di doniaaa tok, heran ati ku, nang idup kau ya penuh ngan masalah kahh??aihh… sampe juak zalim Allah ngan kauuuu?? yahh, apa kata kita be optimistic sikit, mun kita sll merik aura positif, kata2 positif, Insyaallah, benda positif akan dtg ngan kita bah..tok sik ko nak alah2 dlanda masalah. Putus cintak kedak betuka baju..nak alah jak. Kerja nak alah busy katanya..madah dirik sik sempat nak dudok lah koatan byk kerja p dlm busy tek sempat ko post rah fb,tweeter,foursquare,insta bagey..aih.

Yahh nang panjang episode tok..dah kedak cerita indon koh..beratus jak episodnya..kusemengat.., lamak dah ku merati senario tok koh, just malas nak berbunyi, n I think it is very2 sad. so yajak dolok episode kita. sori oo mun ku ngerepak besar panjang, sebenarnya aku bok kuar makan ngan member, tp sidak semua gago berbbm, berfb, kakya sik berkelakar sama dirik.

Aku tek jak terkatok2, alu lah semua benda di tangga ku, molah imaginasi, datang ke Mee Kolok Hj Salleh,Rojak Kucei ya pun ku dah boleh molah cerita. haha.sori nong ooo, mun sapa2 terasa, aku pun ada juak molah benda2 gtok kohh…hahahaha.. ada juak rs nyawa nak ngerepak sik abis2 lam fb, ngeso2 barang, gago berhp, sama jak lah kita koh. tp yalah, sama2 bah kita ngingat sama dirik nak ooo.

So kata2 akhir miak nama Husna“ko rasa zaman Jeton Sameon ada fb, instagram n tweeter? nisik adaaa!! tetapi tetap legend ok. sudah2 ler teww neelofa.”..aih sempat .haha

K lah..Assalammualaikum adik kakak. Abis dah kakak ngerco. Lenkali kakak naip agik owh. Kerja kakak blom bsambong ya. Ticket belom dbeli juak.roger2 lah kelak ow.. Daaaaa(tangan melambey ala2 Kate Middleton)..ko adaaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s