무슨 돈이 살 수없는 Museun don-i sal sueobsneun

Assalammualaikum adik kakak..

This is going to be short I think. Mmm. Datang agik lah nya yaa, Ramadhan sik lamak agik koh., Madah benarlah ow, every time Ramadhan datang, I can’t help to have mixed feeling, foremost, of course kamek akan excited, akan happy gilak, peluang untuk mersih dirik, ada gik dikurniakan rahmat untuk bertemu ramadhan, but on the other hand, I cant help to feel sad.

Sepanjang setahun aku ninggal Ramadhan yang lepas, adakah aku telah berubah?? For the  better?!? Rasa salah gilak2, kamek rasa kmk still the same person koh..Bagus dikit kali nak..Nisik lah alu nisik berubah langsung… ALLAH S.W.T knows.

Sepanjang tahun aku ninggal Ramadhan yang lepas, banyak jak rasa dosa, khilaf yg aku polah… Sik perlu lah kamek nak bersusey sitok, tapi yalah, rasa dirik tok byk gilak salah.

Mun nangga urang bait2 alim2 kadang2 rasa jeles, camne sidak boleh joros jak jadi bait, sik diuji kah?

Mun cerita tentang ujian, setiap kita nang kompom kenak uji, sik sah kitak idup di dunia tok sik di uji, Mulak gilak mun sik pernah kenak uji koh, kau tek malaikat? aihh.. lom, sempat juak inggar.. Astaghfirullahaladzim.

Mun dr luar urg nagga kmk tang hepi, ceria, Nana tok cam semua ada koh, keluarga bahagia, ada moto, ada kereta, ada rumah, berduit juak dikit, sikla beduit banyak gilak, tp adalah jereki juak, cukup makan cukup pakey, dahya kacak n cute gik ya (maok juak..alaskuuu).

Tapi yalah koh,  kadang2 hati kita sekda sapa yg tauk melainkan pencipta NYA. Kadang2 rasa salah gilak, byk2 dah kurniaan diberik ALLAH S.W.T ngan dirik , tapi still kmk masih blom dpt jadi hamba NYA yang taat rasaku…. Sebab ya kdang2 mun masa2 gitok, dah kita nak posa tok, baruk sedar nak reflect, nak muhasabah dirik, malu ku, malu ngan ALLAH S.W.T….

Yalah ow,  mungkin ya ujian kmk, kmk redha n pasrah jak. Kamek harap kmk sentiasa berjaya nempuh ujian diberik ALLAH S.W.T, Tanam lam hati dan sanubari tok, this is never gonna be permanent, we have Akhirat to focus on… Apa2 ujian berik ALLAH S.W.T, pahit kah, masin kah, kelat kah segala, telan ajaklah dolok. InsyaAllah ganjaran nya klk hebat in the after life..

Inginlah kakak nak berkongsi cerita dengan kitak urang adik kakak nok gumpra kah gumpina kah yang penting hauu kacak… Lol

Image

Duit bukanlah segala2nya dalam dunia tok, tapi duit perlu ada mun nak hidup di dunia tok koh….

Tapi cukuplah sekadar kita dapat makan, minum, hidup sederhana bersyukur..Thats it..

 

Let me tell you a story about a ONGLAKI who’s in love with a OMPUAN.

Pada suatu hari…
Onglaki ya nemu ompuan ya at a friends gathering, started chatting, kenjat kenjit bejoget poco poco, laughed, and exchanged phone number by the end of the night… Lalu onglaki calls her the next day and chatted for awhile. He asked her if she would like to go for dinner and the ompuan said “boleh koh“. So they went for dinner...

During dinner, the Onglaki found out few things about her that he likes and few things he doesn’t like about her. He likes her personality, likes talking to her, witty conversation and her love for food. What he doesn’t like about her is that she has a boyfriend, and the other thing he doesn’t like about her is the fact that she loves her boyfriend and can’t imagine life without him… Dapat sik torang nangkap cerita kakak tok? ? Aok jak lah**..

Image

So ompuan ya alu dengan sik semena-mena ‘Meng ketegori kan Onglaki ya sebagai kawan ajak atau dlm bahasa kacak “Friendzoned ‘”him before he could even make a move. [I will tell you a successful story of friend zoned to lover next time.. sabar oww, lainkali mun akak ado kerajinan yang jitu bok kakak cerita k..].

But because he can’t have her that way, he agreed silently to just be kawan (the girls automatically assumed that he will understand the boyfriend – gerek part and would like to be kawan only lah). Even though he knew his place, it still didn’t stop him from pursuing her. He would ask her out. Surprise her at home. Buy her things. Bring her out for dinner. He had money, “I can do this..mesti lamak2 mun ku polah gitok Ompuan tok akan suka aku juak” or so he rasa lah... Kuatan onglaki ya yakin yang dengan duit nya melimpah ruah abis terloek dari wallet ya nya confirm dpt molah ompuan ya goyah and berpaling dari gereknya kepada diriknya.. TAPI tek nak, even with presents, sweet words and money he still had trouble getting the girl... Gik ada ko rasa ompuan jenis tok lam dunia tok? Mun ko rasa nisik ada maksudnya ko dah berada in the blackhole.. Lol. Hidup kau ya dah itam, yalah ko merasa sekda orang bagus agis lam donia tuk, sedangkan gik rami yg bagus olahannya..


When this was happening, the Ompuan knew he had something for her but she didn’t know how to let him down nicely… Macam kita rasa susah nak nolak bah sebab kita dah anggap nya as a friend bah, tambahan nya bait juak bah… Can you feel me?! Paham sik setakat tok?? k... Every once awhile, he would point out that her gerek is not attentive, or supportive and questioned a lot of things about the boyfriend lah tek…

It was dinner malam sigek ya onglaki ya ajak kuar makan rah SevenOnSeven and he asked about the most romantic thing gerek ompuan ya has ever done for her. Before she answered, she asked what is the most romantic thing nya has done for his previous gerek...

Jawablah onglaki ya dengan idong kembang kuncup dengan kepongahan loba yang amat A lot of things koh… I once surprised a girl with a white gold bracelet with her name engraved on it… One of my Ex gerek has never traveled before, so I told her to do her passport because I wanted to bring her somewhere. She thought it was Miri, but I surprised her with a trip to Sabah and we had the best weeks of our liveskatanya bercerita masih dalam mood loba ya tek…

Oww..padu kisahhjawab ompuan ya.

Sambung Onglaki ya agik I love surprising my girl. To me, her happiness is everything. If she wants it, she gets it. Duit nisik ada masalah dalam hidup kamek. Mek berik apa jak nya maok

Owh.. Gia tek paduuu kata ompuan ya.

Kitak giney lah? Tell me something romantic gerek kitak penah polah k kitak ?” Kata Onglaki  ya nanyak Ompuan ya …

Oww, gerek kamek kah? nya always there when I need him… nya listens to my endless stories about everything.. Nisik dikira lah ngerepak kamek ya beratus episode ulangan kah apa..nang nya akan nengar koh.. Once I had bad period pain, he came over to my hostel and called our friends to gave me the pain killer that he buy at pharmacy and through phone called he comfort me even though he couldn’t do much but him being there was a comfort for me.. Dengan beloya gia nyuruh kamek rasa lupak dengan rasa sakit ya tek.. kata ompuan ya dengan senyum manis.

So is that romantic?” kata onglaki ya, puzzled.

AOK lah

But he doesn’t give you anythingkata Onglaki ya sik puas ati..

Money do matter but its not everything. It’s clear that money is needed but it’s also clear that money is not a sufficient end goal  ompuan ya reminded onglaki ya..

 

All women are not the same…Torang perlu tauk tok.. Nang nisik sama koh..

We women don’t look the same, we don’t dress the same, and we certainly don’t all want the same things… Seriously..

All we universally have in common is we’re women dot..  (and sometimes not even that)…Lol.


Ok fine, but what does he give you?” kata onglaki ya agik sik puas hati tahap gaban..

Masa yang nya ada untuk kamek” the girl answered. “Sebab, dengan all the money in the world, he can’t buy back masa yang nya peruntukkan untuk kamek

Dahya onglaki ya tunduk and then angguk palak nya, looking down at his lap in defeat. ..

 

Ya bok onglaki ya sedar dirik.. So pendek cerita kakak adik medik sekalian..

 

I have chosen to follow a traditional path in life, which means settling down with a man who can support me, bearing and raising children, and taking care of the home and family… Don’t judge me for that, because I believe feminism is about choices, not limitations..

Tapi mun torang looking to land a more career-oriented woman, or even a creatively ambitious one, the stakes are a bit different. I won’t say money is completely off the table as a consideration, because if a woman works hard to support herself she probably doesn’t want to spend all her money supporting a man with no means..Paham sik torang?? Duit kamek duit kamek, TAPI duit laki kamek duit kamek juak..Paham??  But even that is not always the case. Here’s the thing okay: A goal-oriented woman (whatever those goals may be, from climbing the corporate ladder to being a successful artist to building an entrepreneurial empire) usually wants a goal-oriented man.. Ya namanya sekufu..Ko paham??

 

Biarlah kita sik kaya, sik kacak, sik berpangkat, sik dikenal, sik pemandei di dunia,

tapi kita dirindui di akhirat. AMIN.

Umur bukanlah faktor dalam hal tok, and neither is materialism. It’s more intangible than that: It’s a shared future.. Perkongsian hidup ya yang penting … At least that’s my take on it. Your date also might have just been a trife bitchsss, in which case, I can’t really speak to her state of mind because I’m way cooler and would totally love to go to Western Food, 3rd Floor of Kompleks Islam Kuching with you (which is where I imagine you took her, as they have excellent meal deals).

Or as my homegirl JeLo put it, “Love don’t cost a thing…” She also said that, to her, staying real is like breathing, but I don’t really know what that means, so let’s just end this here.. Lol

SEKIAN.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s